Szolnok köszöntötte a kiválóan helytálló diákokat

Megosztás

Egyszerre jó tanulók és valamilyen területen (művészet, sport, kultúra) kiemelkedően teljesítenek. Városházi köszöntő a nehéz helyzetben élő, mégis példamutató munkát végző általános iskolásoknak.

Diákok, akik nemcsak jó tanulók, hanem a sport, a kultúra vagy a művészetek terén is kimagasló eredményt értek el. Valamennyien hátrányos helyzetű családban, nehezebb körülmények közt élnek, mégis példaképek lehetnek iskolatársaik előtt. A társadalmi felzárkózás jegyében jutalmazta őket a város. Ahogyan azt a polgármester mondta, senkit nem érhet tanulmányaiban hátrány csak azért, mert nehezebb körülmények között él. Erről a Szolnoktv.hu számolt be.

Tíz általános iskolából, a város 33, a Szolnoki Tankerületi Központ 4 diák munkáját ismerte el. Az online oktatás kapcsán digitális eszközökkel támogatták a tanulókat, akik ha kell, akár különórákat, plusz edzéseket és többlet munkát vállalnak a még jobb eredmény érdekében.

A kiváló szakemberekre minden területen számítani lehet – hangzott el a díjátadón. Aki tanul, szakmát, diplomát szerez, az a későbbiekben saját magának, a családnak és a tágabb környezetének is segíteni tud azzal a tudással, amit megszerzett. A fiatalokat segíteni kell lakhatási támogatással, tankönyv-kedvezményekkel, étkezésben és a családok kedvezményein keresztül-folytatta a polgármester- hiszen -mint mondta- a fiatalok jelentik a jövőt.

Kapcsolódó cikkek